Be szeretnék zárni a régi panelházak szemétledobóit

A Magyar Közös Képviselők Egyesülete szerint be kellene zárni a régebbi panelházak szemétledobóit, ugyanis a nem megfelelő használat miatt elszaporodtak a csótányok és a patkányok, illetve előfordulnak tűzesetek is.

“A probléma abból fakad, hogy néhányan a feleslegessé vált ebédmaradékokat a fazékból egyenesen a szemétledobó csövébe öntik bele, megfertőzve ezzel az egész épületet. Ezek az ételmaradékok segítik a patkányok és csótányok elszaporodását.” – mondta az InfoRádiónak Weisz Gábor Miklós, az egyesület szakmai igazgatója.

szemétledobó panel lakás

Gyakran előfordul az is, hogy a szemétledobó helyiséget szeméttárolásra használják. Ez tűzveszélyes, ugyanis a zsíros, olajos szemét maradékok nem csak a csövekben, hanem lakásokban is komoly károkat okozhatnak. Környezetvédelmi szempontból sem javasolt a szemétledobók használata, ugyanis aki a szemétledobót használja, az nem tudja szelektíven gyűjteni a hulladékot, másrészről a kartonpapírok gyakran dugulást okoznak.

A fenti problémák miatt a Magyar Közös Képviselők Egyesülete sorra zárja be a panelházak szemétledobóit. Szerintük ezen intézkedés hatására rengeteg problémától és költségtől mentesülnek a társasházak.

Probléma csak akkor adódik ha egy lakó a bíróságon megtámadja a határozatot, mivel a szemétledobó kényelmi szolgáltatás, melyet a lakás megvásárlásával szerzünk, így a kisebbség jogos érdekének sérelme fennállhat.

Categories: Hír