Építőipari előrejelzések

Az időjárás előrejelzések mellett napjainkra egyre nagyobb szükségét látjuk egy építőipari előrejelzésnek, fokuszálva minden olyan hasznos, építkezés szempontjából elengedhetetlen információnak, ami segítséget nyújthat az építkezés előtt állók tájékoztatásában. Számos cikkünkben írtunk már arról, hogy milyen lehetőségeket rejt magába a kormány 2021. januártól elérhető család és otthontámogatási programja, ám sajnálatos módon legalább ugyanakkora hangsúlyt kell fektetni a pandémia következményeire is az építőipart illetően. Ugyan tudjuk, hogy már a csapból is ez folyik és senki nem vágyik másra, minthogy magunk mögött hagyhassuk ezt az igazán nehéz 1,5 évet, ám mégis kötelességünknek érezzük az újabb és újabb fejleményekről tájékoztatni az arra érdeklődőket.

építőipari előrejelzések

Az elmúlt hetekben ugyanis egy újabb építőipari előrejelzés kering az interneten, ami hatással lehet az építőipari vállalkozások és a leendő otthontulajdonosok számára egyaránt. A drámai áremelkedés és az egyre kétségbeejtőbb alapanyaghiány a beruházások elhalasztását eredményezheti, ami pedig igencsak visszavetheti az építőipari termelés dinamikus növekedését, vagy az építőiparban újonnan foglalkoztatottak – eddig sosem látott magas – számát . Ami egy újabb nem kívánt nyomást helyezhet az előző hónapokban közel 27%-os építőipari termelésre. Országos szinten ugyanis, az előző év júniusához viszonyítva a megkötött új szerződések közel 66%-al nőttek. Már most érzékelhető, hogy bizonyos beruházások az áremelkedések miatt – ami az alapanyagok hiánya, szállítási határidők csúszása és az építőanyagok drasztikus áremelkedése miatt következett be – nagy valószínűséggel egy beruházás szempontjából biztonságosabb időpontra tolják a kivitelezéseket, vagy akár teljesen elhalasztják beruházásaikat. Ez egy igen sajnálatos hír, ugyanis az építőipari szektor évtizedes távlatban, eddig igazán kiemelkedő teljesítményt nyújtott, nem csak építkezések, de foglalkoztatottság szempontjából is, ugyanis az építőiparban foglalkoztatottak száma 31%-al nőtt az utóbbi időben.

Köszönhetően annak, hogy csapatunk naprakész a legújabb építőipari előrejelzésekkel és statisztikákkal kapcsolatban, felkészülten várjuk a jövendőbeli kivitelezéseinket. A Zöldház csapata ugyanis folyamatosan újrakalkulálja az évente felépíthető házak darabszámát, ezzel minimalizálva az esélyét a kivitelezési csúszásoknak. Így ha megbízható generálkivitelezőt keresel, nem kell tovább kutatnod, fordulj csapatunkhoz bizalommal. Amennyiben, pedig a már kivitelezés alatt álló projektjeinket is megtekintenéd, ne hagyd ki az Új-építésű házaink Helvécián és Ballószögön című cikkünket sem.

Categories: Hír