Házépítés Kecskemét és környékén generálkivitelezővel

A házépítés Kecskemét és környéke részein csak jól megtervezett ütemben lehetséges, ezért sokan teszik fel maguknak a kérdést miszerint új, vagy használt? Örök kérdés az autópiacon vagy éppen az elektronikai eszközöknél, de sokszor már ház vásárlás esetében is felmerül. Van aki ragaszkodik az újhoz, más viszont nem riad vissza a használttól sem. Előbbi csoport végig kísérheti a házépítés folyamatát és úgy alakítja ki saját életterét, ahogy csak szeretné vagy amennyire a pénztárcája engedi, utóbbi viszont megkíméli magát 10-12 hónapnyi várakozástól és idegeskedéstől, viszont egy másik ember által megálmodott hibás vagy hibátlan koncepció alapján kell élnie. Ízlések és pofonok.

Házépítés Kecskemét

Házépítés menete

(1) Pénzügyi előtervezés: A gondos pénzügyi előtervezés talán az egyik legfontosabb, hanem a legfontosabb része az építkezésnek. Próbáljunk addig nyújtózkodni amíg a takarónk ér, persze ezzel együtt lehet nagyot is álmodni. Tapasztalatunk szerint 10-ből 9 ház egy bizonyos mennyiségű hitelből épül fel, éppen ezért célszerű a banknál kezdenünk, ahol felmérik mekkora összegben, mekkora törlesztővel és milyen futamidővel kezdhetjük el a házépítést példának okáért Kecskeméten. A választásban a bankracio.hu lakáshitel kalkulátor segít nekünk.

(2) Építési telek kiválasztása: A telek kiválasztásának első három legfontosabb eleme az (1) elhelyezkedés, (2) elhelyezkedés, (3) elhelyezkedés. Természetesen az egyéni igényeket a pénztárcánk méretéhez kell szabni odafigyelve a telek méretére, tájolására, az adott lakóövezetre jellemző tulajdonságokra, közművek elérhetőségére, lakókörnyezetre, bevásárlóközpontok távolságára, illetve az úthálózat és tanintézmények közelségére. A telek keresés legegyszerűbb módja az ingatlan.com hirdetésfigyelő rendszere.

Amennyiben a legegyszerűbb módját szeretnénk választani a házépítés Kecsekemét és a környező területein, abban az esetben nincs más dolgunk mint beállítani a következőket:

Város: Kecskemét
Villany: telken belül
Víz: telken belül
Gáz: telken belül
Csatorna: telken belül

Természetesen egyéni preferenciák fényében, akinek megfelel a fúrt kút egy víztisztító rendszerrel, vagy van pénze a megújuló energiaforrással rendelkező technológiára (napelem, hőszivattyú stb.), illetve megelégszik egy derítővel is, annak természetesen más beállítások javasoltak. A rendszer nagyon egyszerű, amint feltölt valaki egy kedvünkre való telket, arról emailt vagy az applikáción keresztül értesítést kapunk.

(3) Generálkivitelező kiválasztása: Az internetes keresőn keresztül kutakodjunk a különböző blogokon és fórumokon, illetve közösségi oldalakon, hogy egyes generálkivitelezőkről milyen kommentek születtek. Próbáljuk a következők alapján keresni:

 • – házépítés Kecskemét vélemények
 • – generálkivitelezés Kecskemét vélemények
 • – kulcsrakész ház Kecskemét vélemények
 • – házépítés fórum
 • – generálkivitelezők fórum stb.

Amennyiben az adott kivitelező sok pozitív értékeléssel rendelkezik, akkor igényeljünk tőle személyes találkozót és kérjük meg, hogy mutasson számunkra pár általa épített referencia házat vagy folyamatban lévő építkezést. Ha további kételyek maradtak bennünk, akkor érdemes másnap kimenni a már bemutatott referencia házakhoz és kikérni a tulajdonosok véleményét, tapasztalatait az adott kivitelezővel kapcsolatban.

(4) Ház megtervezése: Amennyiben a házépítéssel eddig csak a “The Sims” formájában ismerkedtél meg azt javasoljuk, hogy hallgass az építész tanácsaira. Nem feltétlenül kell típusterveket követni, viszont minél bonyolultabb egy ház annál nagyobb eséllyel fordulhatnak elő tervezési és kivitelezési hibák. Az építész valószínűleg rendelkezik már jó pár évtizedes szakmai tapasztalattal, tudja hol alakulhatnak ki a penészedését felelős hőhidak, merre kell nyílnia egy ajtónak, illetve mekkorának kell lennie egy szobának stb. Sokan esnek abba a hibába, hogy egy adott alapterületbe minél több szobát szeretnének belepréselni, viszont amikor felépült a ház élhetetlennek bizonyult. Sajnos sokszor igaz a következő mondás miszerint “első házat az ellenségednek, másodikat a feleségednek, harmadikat pedig saját magadnak építed”. Hogyan érheted el, hogy az első házadat is “magadnak” építsd, ne akarj megszabadulni tőle?….

…. Házépítés Kecskemét 50 kilométeres körzetében generálkivitelezővel!

Házépítés generálkivitelezővel:

 • – kivitelező segít kiválasztani az építészt esetleg az építési telket
 • – kivitelező feladata az építési és szakhatóságokkal való kapcsolattartás
 • – kivitelező feladata ismerni az építési sorrendet és technológiákat
 • – a kivitelező felel az építkezésért, az ő felelőssége kijavítani a mester emberek által okozott kivitelezési hibákat. Éppen ezért a kivitelezők általában csak megbízható, bejáratott brigáddal dolgoznak.
 • – a kivitelező nem ingyen építi fel a házunkat, viszont a neki dolgozó brigád a nagy mennyiség miatt olcsóbban dolgozik, éppen ezért a ház elkészülése utána közel azonos költségek születnek mint ha saját magunk által összetoborzott, szedett vedett szakikkal építtetnénk.
 • – a szerződésben foglalt építőanyag és munkadíj előre megbeszélt költséggel rendelkezik
 • – szerződésben rögzített átadási időpont

A fenti szempontokat olvasva joggal teheted fel a kérdést – nekem milyen feladatom maradt?

 • – Az építésszel együtt megtervezni a házat. Jobb esetben az építész tervez, te pedig ötletelsz.
 • – Kifizetni a projektet a bank segítségével vagy nélküle.
 • – Kiválasztani a hideg és melegburkolatokat, szanitereket, falszíneket, külső és belső nyílászárókat, kilincseket, falburkolatot, extrákat stb.
 • – Beköltözni az elkészült házba.

Házépítés generálkivitelező nélkül:

 • – saját magunknak kell építészt és telket keresni
 • – saját magunknak kell az építési hatóságok és egyéb szakhatóságok bürokratikus útvesztőiben kiigazodni
 • – saját magunknak kell tudni az építési sorrendet, technológiákat, anyagok műszaki tartalmát. Egy rossz sorrendben felépített ház könnyen hőhidas lehet, ami később penészedést fog okozni, beázhat, kidőlhetnek a falak stb.
 • – saját magunk hívjuk a mester embereket, akik “majd jönnek jövő héten”, csak náluk 1 hét 2-3 hónapot jelent, és gyakran hallhatjuk a következőket: “ez nem a mi feladatunk”, “ehhez nem értek”, “ez nem a mi vállalásunk”, “így nem lehet dolgozni”, “nyugi, máshol is elrontják”, “ez a magyar építőipar”, “nem a mi hibánk”
 • – lehet olcsóbban jövünk ki a saját magunk által összetoborzott szedett vedett szakikkal – a minőség persze kérdéses, azonban az általuk elkövetett hibák miatt az ár szempontjából akár negatív oldalra is billenhet a mérleg nyelve
 • – váratlan költségek
 • – a ház elkészülésének időpontjával nem lehet tervezni

Amennyiben a fent leírtak alapján úgy gondolod, hogy generálkivitelezővel szeretnél építtetni és a házépítés Kecskemét 50 kilométeres körzetében összpontosul, bízd meg a Green Energy Home Kft.-t, garantáltan nem fogsz csalódni bennünk.

Tags:

Categories: Cikk