Hol érdemes építkezni Kecskeméten?

2021-ben sincsenek könnyű helyzetben az építőipari dolgozók, vagy a házépítés előtt állók Kecskemét és környékén. Ugyan a 2021-es év egy nagyobbnak tűnő lendülettel indult, köszönhetően a kormány Otthonteremtési Programjának, ám ez a lendület nyár elejére alábbhagyott mikor az építőiparra is lecsapott a COVID, egy igen drasztikus nyersanyagár drágulással és szállítási csúszásokkal. Ám azoknak a vállalkozásoknak, akik a generálkivitelezést Kecskemét városában űzik, most az eladó telkek hiányával is számolniuk kellett. Ez a probléma sem új keletű, hiszen már jó pár éve hiánycikkeknek számítanak az eledó telkek, főként Kecskemét népszerűbb részein. Ebben a cikkünkben megpróbáltuk összeszedni, hol van lehetőséged, vagy hol lehet érdemes házépítésbe kezdeni Kecskemét városában. 

Generálkivitelezés Kecskemét és környékén

Számtalan cikkben foglalkoztunk már a házépítés minden csínjával és bínjával, ám a 2021-es lehetőségeket figyelembe véve ezt a cikkünkben inkább a reális lehetőségek kiaknázásáról írunk. 

Mielőtt azonban ismertetnénk a limitál mértékben elérhető eladó telkeket, pár szóval jellemezném Kecskemét városrészeit, azoknak előnyeivel és hátrányaival, kezdve a legnépszerűbb – és sajnálatos módon egyben legdrágább – helyekkel. 

építési telek Kecskeméten

Kecskemét két kedvenc városrészét, a Petőfivárost és a Hollandfalut a luxus árkategória jellemzi, nem véletlenül hiszen az ugyancsak luxus árkategóriás Domb lakópark mellett ez a három lokáció rendelkezik a legjobb adottságokkal. A Petőfivárosban vagy Hollandfaluban élők a természet közelsége mellett a városközpont könnyű megközelíthetőségét is élvezhetik. Pontosan ezért a legnagyobb negatívuma mind az eladó telkeknek – amik szinte csak fény évente válnak elérhetővé – mind az eladó házaknak ezeken a városrészeken, azok árai.

Az előbb említett luxus árkategóriás helyek után következzen a Vacsiköz, ami szintén a magas árkategóriás városrészek közé tartozik, ám itt néha fellelhető 1-2 eladó telek is. Amiben viszont különbözik az előző városrészektől az, hogy a város ezen részén változatosabbak az ingatlanok vagy telkek, hiszen a földúton megközelíthető telkek és tanyák mellett, rengeteg luxus ingatlan is található itt. 

Kadavalva már inkább a megfizethetőbb árkategóriába tartozik, ami előreláthatólag nem sokáig fog így maradni, hiszen az évek múlásával úgy vettük észre, hogy egyre kevesebb a megvásárolható telkek száma. Pár éve legnépszerűbb városrészekben már az sem számít meglepőnek, hogy a telek hiányában ép házakat bontanak le, hogy egy nagyobb és modernebb házat építsenek a helyére, ezért nem véletlen, hogy a megfelelő telek kiválasztása az egyik legfontosabb része egy házépítés során Kecskemét városában. Magyarországon a Mercedes-Benz gyár miatt a legtöbb házépítés Kecskemét városában történt vidéki viszonylatban, azon belül pedig Kadafalván, ahol lépten-nyomon új családi házakat találni. Előnyei közé tartozik, hogy közel van az autópálya feljáróhoz, viszont nincs repülőtéri forgalom. Bevásárlás szempontjából is jó lehetőségekkel látja el az ide költözőket, ezért ideális lokáció családok számára. Negatívuma pedig a hirtelen jött népszerűségéből ered, azaz reggel 7 és 8 óra között nehéz a belvárosba való bejutás.

A Hunyadiváros is a népszerű városrészek közé tartozik, ám míg Kadafalva magában rejti a lehetőségeket, addig ez a városrész maximum a drága ingatlanokat és telkeket, amennyiben van elérhető.  

Katonatelep nagyrészt a repülőforgalom miatt nem tartozik a népszerűbb városrészek közé, pedig számtalan jó tulajdonsággal rendelkezik. Egyik pozitívuma, hogy gyorsan és könnyen több útvonalon is be lehet jutni a belvárosba, és a többi városrészhez hasonlítva itt – viszonylag – egész sok eladó telek található. 

A kevésbé népszerű városrészek közé tartozik Hetényegyháza, amit mindenféleképpen bele akartunk tenni a listánkba, hiszen rengeteg potenciált rejt magába, ugyanis a tervek szerint a 2021-es évben adják át az autópálya felhajtót amin keresztül már gyorsan be lehet érni a városba. Ez előreláthatólag jót fog tenni Hetényegyháza népszerűségének, ugyanis jelen állás szerint a belvárosba vezető – 10-15 perces – út bizonyos időszakokban akár 30-40 percbe is beletelhet. A forgalmat leszámítva pedig számtalan pozitívuma van ennek a városrésznek, kezdve a szuper kis közösségével, folytatva az isteni pékségével, ezen kívül meg kell még említeni az óvodáját, iskoláját és a Nyíri- Erdőt is. 

Elérhető telkek Kecskemét környékén

Ahogyan azt már említettük, sokszor a lehetőségeinket limitálja az, hogy Kecskeméten minden évben egyre kevesebb eladó telek kerül az  ingatlanpiacra. Van azonban 2 község, ahol van még pár házépítésre váró telek, vagy generálkivitelezés alatt álló ingatlan.

A várostól mindössze 7 km-re elhelyezkedő Helvécia község bőven Kecskemét vonzáskörzetéhez tartozik. Lakossága jóval szerteoszlóbb – mint amit Kecskemét belvárosától megszokhattunk – hiszen a lakosság több mint fele a külterületi tanyákon él, ahol a pandémia végetértével sem kell aggódnunk a 1-2 méteres távolságtartástól. Helvécia nem csak azok számára tökéletes választás, akik számára teherré vált a város nyüzsgése, és egy kis nyugalomra vágynak, hanem azoknak is akik a generálkivitelezést Kecskemét és annak környékén tervezik. Helvécia, ugyanis azon kevés Kecskeméthez igen közeli községek közé tartozik, ahol még találni eladó telket. Természeti értékei közé tartozik a Fehértó, Ludastó és környéke, híres ezenkívül még a szőlő, zöldség és gyümölcstermesztéséről. A természet adta lehetőségek mellett Helvécia számos programot biztosít az itt élők számára, mint például a ManóFarm, vagy az ugyancsak méltán híres borházak. Helvécia munkalehetőségekben sem szerénykedik köszönhetően az autóipari beszállító cégnek az Antolin Hungary Kft-nek, vagy az itt található mezőgazdasági válalkozásoknak. Az itt található elérhető családi házainkat megfizethető áron, már 39.120.000 Ft-ért megvásárolhatod. Az ár a kulcsrakész átadással értendő, teljes tervdokumentációval, 5%-os Áfával, valamint a telek árát is beleértve. Amennyiben szeretnél többet megtudni a helvéciai ingatlanjainkról, látogass el weboldalunkra vagy keresd fel csapatunkat bizalommal.

Ballószög, Helvéciához hasonlóan ugyancsak közel, mindössze 10 km-re helyezkedik el Bács-Kiskun megyeszékhelytől. Ide is bátran költözhet az, aki a pandémia végeztével is kerülné a tömeget, ugyanis Ballószögöt is inkább a tanyasias hangulat jellemzi, ám Helvéciához hasonlóan itt is egyre több új építésű ingatlant lehet találni. A városközpontba vezető utat akár 10-15 perc alatt is megtehetjük, személyi autóval vagy busszal. Köszönhetően buszjáratok rendszerességének, az itt lakóknak nem okoz gondot a városközpont és Ballószög közötti ingázás. Akik pedig kikapcsolódásra vágynak, a község nyugodt hangulat mellett az Aranykor Wellness Termálfürdő gondoskodik a teljes relaxációról a termál fürdő gyógyító hatásával együtt. Az itt található elérhető családi házaink árai 34.600.000 Ft  és  39.820.000 Ft között mozognak. Az ár a kulcsrakész átadással értendő, teljes tervdokumentációval, 5%-os Áfával, valamint a telek árát is beleértve. Amennyiben szeretnél többet megtudni a helvéciai ingatlanjainkról, látogass el weboldalunkra vagy keresd csapatunkat bizalommal.

Házépítés Kecskemét városában a Zöldházzal

Amennyiben megbízható generálkivitelezőt szeretnél, akire a szakmai – több tíz éves – tapasztalat mellett a megbízhatóság is jellemző, nem kell tovább keresned. Az eddigi sikeres és megbízható munkánkat mi sem bizonyítja jobban minthogy  2019-ben megszereztük a HVG és Céginformáció.hu által közösen létrehozott bronz minősítésű tanúsítványt, ezzel Magyarország TOP 500 megbízható és hiteles vállalkozásai közé tartozunk. A generálkivitelezés mellett Kecskemét városában számos más más területen is segítséget nyújtunk, beleértve az alábbiakat

– Hitelügyintézés
– CSOK
– Babaváró támogatás
– Értékbecslés
– Ingatlan adás-vétel ügyvéddel
– Energetikai tanúsítvány készítés 

Amennyiben sikerült felkeltenünk érdeklődésedet, keresd a Zöldház csapatát bizalommal.

Categories: Cikk