Rólunk

Cégünk története a saját családi házunk felépítésével vette kezdetét, amikor még nem tulajdonosként, hanem csak a maguk területén kiváló szakemberekként ragadtunk szerszámot. Ez volt az az időszak, amikor beleszerettünk a házépítés folyamatába és ekkor kezdek először záporozni a kérdések a családban, a baráti körben vagy éppen az ismerősök között, hogy:

– a könnyűszerkezetes vagy a téglából készült családi ház a jobb? [ez link lenne, ami az adott cikkre mutat]

– mi az energia takarékos családi ház titka? [ez link lenne, ami az adott cikkre mutat]

– mennyibe kerül egy új építésű családi ház? [ez link lenne, ami az adott cikkre mutat]

– mennyi idő alatt épül fel egy családi ház? [ez link lenne, ami az adott cikkre mutat]

A kérdések végeláthatatlan sora arról árulkodott, hogy már akkor szinte mindenkit érdekelt a házépítés. Saját tapasztalatainkból táplálkozva elmondhattuk, hogy a családi ház építése nem nyűgök, terhek és bosszankodások kellemetlen egyvelege, hanem egy remek utazás, amelynek a végén az új otthonunk vár. A telek kiválasztás, az alapozás, a falazás, vagy éppen a tető ácsolása, fedése, a nyílászárók beépítése, a festés és a burkolás, a víz-gáz-központifűtés kiépítése nem vérrel és verítékkel borított út, hanem csak egy-egy állomás, amire később majd elégedetten gondolhatunk vissza.

A hitetlenkedő megjegyzések már akkor arról árulkodtak, hogy a mi helyzetünk egészen kiváltságos, de akkor még nem értettük, hogy pontosan miért. A kétkedőknek csak azt tudtuk mondani, hogy a nyugodt házépítés lényegében hat pillérre támaszkodik:

(1) Elhelyezkedés, elhelyezkedés, elhelyezkedés. A házépítés első, és talán legfontosabb lépése az annak otthont adó telek kiválasztása. Itt az egyéni igényeinket a pénzügyi lehetőségeinkhez kell szabni, odafigyelve a telek méretére és tájolására, az adott lakóövezetre jellemező tulajdonságokra, a közművek elérhetőségére, műút hálózatra, boltok, tanintézmények közelségére, lakókörnyezetre, stb.

(2) Gondos pénzügyi előtervezés. Mondhatnánk azt is, hogy addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér – persze nagyot álmodni is ér.

(3) Egy jól megtervezett ház értéket képvisel. Tehát egy technológiai szempontból jól felépített családi ház még nem feltétlenül eredményez praktikus, jól élhető otthont.   

(4) Bízz a szakemberekben. Az építkezés nagyon fontos szereplői azok a (valódi) szakemberek, akik sokak számára elérhetetlenek.  Azonban a gondos utána járás, az érdeklődés, valamint az első- és másodkézből származó tapasztalatok rengeteget segíthetnek ebben.

(5) Építs ki jó kapcsolatot az ügyedben eljáró hivatalnokokkal, ellenőrző szervekkel. Az ablak másik oldalán is egy ember ül, a saját gondjaival és terheivel – amennyiben embertársunkként kezeljük és nem rabszolgaként tekintünk rájuk, sokkal inkább kapjuk meg a várt segítőkészséget a részükről.

(6) Játssz a játékszabályok szerint – tartsd be az előírásokat, szabályozásokat, amelyek a házépítés esetében relevánsak.

Be kellett látnunk, hogy ennek a 6 pillérnek a felépítése nem szakmabeliek számára túlságosan sok buktatót rejt magában, nem mindenkinek kenyere a házépítés. Ekkor már tudtuk, hogy minden adott a saját építőipari vállalkozásunk megteremtéséhez, hiszen meg tudjuk különöböztetni a jó telket az értéktelentől, a megrendelőink igényeit a pénztárcájukhoz tudjuk igazítani, meg tudjuk tervezni a praktikus, egyben élhető otthont, ráadásul rendelkezésünkre áll a megfelelő kapcsolati tőke a hivatalokban és a szakmában egyaránt.

A szakmaiságon túl azonban van egy másik oldala is az éremnek, nevezetesen; az ügyféllel való kapcsolattartás. Ennek jegyében:

(1) az ügyfél számunkra az a személy, aki előfinanszírozza számunkra a bizalmát, ránk bízza – sok esetben egy egész élet – megtakarítását;

(2) ezért a házépítés során minden munkafázist úgy végzünk, mintha az ügyfelünk mellettünk állna, hogy elvárásainak maximálisan eleget tudjunk tenni;

(3) tesszük ezt azért, mert tisztában vagyunk azzal, hogy ügyfelek léteznének nélkülünk is, a Green Energy Home Kft. azonban nem létezhetne ügyfelek nélkül;

(4) emiatt ügyfeleink kéréseit sem vesszük zaklatásnak, hanem szakmai szemmel mérlegeljük azokat és a lehető legjobb megoldásra törekszünk minden esetben;

(5) hiszen az ügyfél felettünk áll, a házépítés folyamatában Ő a legfontosabb tényező.

Mindezeket figyelembe véve jött létre a Green Energy Home Kft., amelynek alapítói elkötelezték magukat a gazdaságos, megbízható házépítés mellett, hogy a várakozásokat felülmúlva segítsenek azoknak, akik a keményen munkával megkeresett pénzükért cserébe a lehető legjobb építőipari szolgáltatást szeretnék kapni!