Ismét fellendült a CSOK igénylések száma

Járványhelyzet ide vagy oda, a CSOK ismét népszerű lett és igencsak megemelkedett az igénylők száma az idei évben. 

A tavalyi évhez képest több mint 80%-al nőtt az állami támogatás, valamint az ehhez tartozó lakáshitelek igénybe vétele, ami annak is köszönhető, hogy a korona vírus miatt kialakított óvintézkedések semmilyen negatív befolyással nem voltak az ügyintézés folyamatára. A 2015 júliusában indult kedvezményt ezidáig már 62 ezer család vette igénybe, ezáltal az építkezések száma is növekvő tendenciát mutatott, valamint az ehhez tartozó kedvező hitel konstrukciókat is előszeretettel kérelmezték és ez idén sem volt másképp. 

CSOK 2020

A tavalyi évben indított újdonsült támogatás, a falusi CSOK iránti kereslet is több mint 40%-al nőtt idén, amit sokan felvettek ingatlan építéséhez, de a vásárlásra és bővítésre igényelt kedvezmények száma is megugrott. 

Az állami támogatáshoz tartozó igencsak kedvező hitelek 5 és 15 millió forint között igényelhetőek, ez lehetséges a CSOK valamint falusi CSOK esetén is. A kedvezményes hitel, valamint a támogatás mértékét köztudottan a már meglévő, vagy vállalt gyermekek száma határozza meg. 

A jelen helyzet szerint előreláthatólag továbbra is akadálytalanul elindítható a támogatások iránti kérelem és a járvány miatt várható szigorítások sem befolyásolják az ügymenet lebonyolítását.

Categories: Hír