Ide költöztek a legtöbben Magyarországon

Érdekes felmérésnek lehetünk szemtanúi a lakóhelyek közötti különbséget tekintve, hiszen három nagyobb város kiugró népszerűségnek örvend. A tavalyi éves megfigyelések eredményeképpen első helyen végzett Érd, ahova 952 emberrel többen költöztek, mint amennyien eljöttek. Győr másodikként 237 fős többletet mutat, míg a harmadik helyen szereplő Szombathelyet 88 ember választotta új lakhelyének. Mindhárom város nagyon fejlett, de közöttük is Érd a legnépszerűbb, hiszen Budapest könnyen megközelíthető, ámde mégis távol van a fővárosi túlpörgéstől és az ottani élet nyugodtabb.

Ingatlanvásárlási szempontból Érd a legnépszerűbb város

Győr szintén az egyik legfejlettebb város, ahol rengeteg a munkalehetőség, így sokan azért választják lakhelyüknek.

Ebben a tekintetben legrosszabb helyre Budapest került, ugyanis majdnem hatezer ember hagyta el a nagyvárost a megfizethetetlen ingatlan áraknak köszönhetően, de őt követi még a negatív listán Debrecen és Szeged is, ahol szintén nagyot esett az ott lakók száma.

Kisvárosok között is megfigyelhető, hogy Szigetszentmiklós kimagasló többletet ért el, mivel 581 emberrel többen mentek oda mint amennyien elköltöztek, de még Veresegyház, Gyömrő, Hajdúszoboszló és Siófok is sok lakóval gyarapodott.

Categories: Hír