Már igényelhető a Zöld Otthon Hitel

Október 4-től számos hazai banknál vált elérhetővé lakossági ügyfelek számára a Zöld Otthon Hitelprogram, amely egy 200 milliárd forintos hitelkerettel indult el. Több gyermekes családok számára a zöld CSOK-hitel egy 0%-os lakáshitelt jelent, míg a lakosság többi részének a legfeljebb 2,5%-os lakáshitel vált elérhetővé a Magyar Nemzeti Bank jóvoltából. A hitel elérhető új építésű lakás vásárlására, építésére vagy meglévő zöld hitel kiváltására. Ugyan a Zöld Program feltételei némileg limitálják a hitel igénylésére alkalmas jelölteket, mégsem olyan szigorúak a kritériumok, mint a CSOK-nál. 

zöld otthon hitel 

A Zöld Otthon Hitelprogramról röviden

Maximálisan igényelhető összeg: 70 millió Ft. Amennyiben pedig a hiteligénylő, CSOK-ot is felveszi a hitel mellé, a kettő összege nem haladhatja meg a 70 millió Ft-os limitet.

Kamat: Legfeljebb 2,5%, ám van olyan bank is, amely kínálatában 2% alatti kamattal csábítja a gyermek nélküli jövendőbeli ügyfeleket. A CSOK-ot igénylők számára kamattámogatás vehető igénybe, amely kétgyermekes családok esetében 10 millió Ft-ig, háromgyermekes családok esetében 15 millió Ft-ig biztosít kamatmentes „zöld CSOK-hitelt” a Magyar Nemzeti Bank.

– A telekvásárlásra fordított kölcsönösszeg nem haladhatja meg a teljes hitelösszeg 50 %-át.
– A folyósítási díj 0,75%, legfeljebb 100 ezer forint lehet.
– Az előtörlesztési díj nem haladhatja meg az előtörlesztett összeg 1%-át, legfeljebb 30 ezer forintot.

Futamidő: Legfeljebb 25 év.

További feltételek:

– Újépítésű lakóingatlan megvásárlása vagy építése esetén az ingatlannak legalább BB energiahatékonysági besorolásúnak és legfeljebb 90 kWh/m2 éves primer energiaigényűnek kell lennie.
– Magyarországi lakcímmel kell rendelkeznie a hiteligénylőnek.
– A tulajdonosnak legalább 10 évig életvitelszerűen az ingatlanban kell élnie, emellett teljesíteni kell a bank egyedi bírálati szabályzatában foglalt feltételeket, amely különböző munkaviszonyra és jövedelemre vonatkozó elvárásokat jelent.
– Legfeljebb négy adósa lehet a hitelnek.
– A hitel igénylése családtámogatásoktól független, azaz nem köti feltételhez, hogy a hiteligénylőnek gyermekkel kell rendelkeznie.

Amennyiben szeretnéd megtekinteni a BB energetikai besorolású projektjeinket, látogass el weboldalunkra, esetleg további információért keresd csapatunkat bizalommal.  

Categories: Hír