Melyik a legjobb klíma márka 2022-ben?

Manapság egy ház vagy lakásépítés során elengedhetetlen a klíma beszerelése. Nem sok olyan ingatlan van, amelybe ne lenne szükség rá, vagy nem lenne fontos a használata. Míg régen csak forró nyári napokon jelentett megoldást a klíma, úgy napjainkban már fűtésre is lehet használni egyes típusokat. Az oldalfali vagy split klímák egy belső és egy külső egységből állnak. Segítenek lehűteni a helyiségben levő levegőt és kivezetik a meleget. Magasabb minőségű klímák képesek lehetnek a levegő tisztítására, páratartalom szabályozására vagy a wifiről való irányításra is. De mégis melyik a legjobb klíma márka 2022-ben?

A piacon hatalmas a kínálat, nehéz eldönteni melyik márkát válasszuk. A cikkben különböző fajta klímákat mutatunk be annak érdekében, hogy könnyebb legyen a döntés. Továbbá fontos elsőként tisztázni, hogy számunkra milyen szempontok lényegesek, mert ez nem lesz mindenki számára egyforma. Nem mindegy, hogy a dízájn, az ár, az energiafogyasztás, szín vagy a csendesség kerül előtérbe a választás során.

A típus mellett még nagyon fontos odafigyelnünk arra is, hogy olyan helyről szerezzük be a klímát, ami megbízható, garanciát vállal rá. Hiszen nem az a legnagyobb baj, ha a termék meghibásodik, hanem ha nincs ki megjavítsa, vagy nincs hozzá megfelelő alkatrész. Mindenképp szakszerű és profi helyről vegyünk klímát és olyan szerelőt válasszunk, aki gondosan elvégzi a munkáját és felelősséget vállal érte.

Milyen típusok fordulnak elő leggyakrabban? Gree, Daikin, LG, Toshiba, Panasonic, HD, Fisher, Midea, Fujitsu, Mitsubishi. Ezek közül most az első három márkát és termékeit fogjuk jobban bemutatni.

Kezdjük is az áttekintést:

Gree – legjobb klíma márka 2022-ben

1991-ben alakult Kínában, a világ legnagyobb lakossági igényeket kielégítő klíma gyárával rendelkezik, kapacitása messze a legnagyobb a versenytársak közül. Évente 60.000.000 készülék előállítására képes. Számos országban nyert már el díjat a minősége miatt. Vitathatatlanul az egyik legjobb márka a világon.

legjobb klíma márka 2022 - GREE

Legjobb típusai:

Lakossági szempontból a GREE COMFORT X INVERTER az egyik legnépszerűbb. Ebből négyfajta teljesítmény létezik, 2,7kW-3,5kW-5,3kW-7,1kW. Hűtésre és fűtésre is egyaránt alkalmas. Wifi vezérlésének köszönhetően távolról is jól irányítható, időzíthető.

További előnyei:

    beépített kompresszor karter

    csepptálca fűtés

    3D légterelés

10 év teljeskörű magyarországi jótállást és évente kétszer elvégzett karbantartást ígér. Viszont fontos, hogy magyarországi márkaképviselettől vásároljunk, számlával és garanciával, mert csak akkor lesz érvényes a jótállás.

További lakossági klímái a GREE AMBER INVERTER (amely már távirányítóba integrált hőmérővel is rendelkezik) és a GREE PULSE INVERTER, ami az extra csendes kialakításában tér el a többi típustól.

Beszerezhetünk náluk továbbá kereskedelmi klímákat és prestige (luxus színvonalú, csúcskategóriás) típusokat is. Mindegyik klíma rendkívül jó tulajdonsággal rendelkezik, ezért érdemes utána nézni a részletes leírásoknak.

Daikin – legjobb klíma márka 2022-ben

Az egyik legmegbízhatóbb márka a klímák piacán. A Japán vállalat már hosszú ideje, 90 éve van a piacon. Elmondható, hogy már elég régóta foglalkoznak a klímagyártással. Ők is inverteres készüléket árulnak, ami köztudottan sokkal energiatakarékosabbak a hagyományos klímákkal szemben. Továbbá fontos tudni, hogy a Daikin 2006-ban felvásárolta a McQuay vállalatot.

legjobb klíma márka 2022 - Daikini

Legépszerűbb fajták:

Daikin Ururu Sarara (FTXZ-N) – A Daikin ezt a típust úgy hívja, hogy ,,a legjobbak legjobbika”

Egy A+++ energiahatékonyságú termék, ami rendelkezik légtisztító funkcióval és páratartalom szabályozóval (így biztosítja az ingatlan optimális nedvességtartalmát). A levegőtisztító rendszere nagyon profi, A Daikin Flash Streamer olyan allergénekkel is elbánik mint, a pollen és a gomba. Valamint titán apatit szagtalanító szűrővel rendelkezik, ami bár elsőre egy teljesen furcsa ás felesleges dolognak tűnik, mégis nagyon hasznos, mivel eltávolítja a kellemetlen szagokat (pl. kisállat, dohány). Különlegessége szerintem a 3-zónás mozgásérzékelőben rejlik, ami azt jelenti, hogy eltereli a levegőt, ha valakit érzékel, így a hideget nem közvetlen az emberekre fújja. Érzékeli azt is, ha nincs senki a szobában, olyankor energiatakarékos üzemmódba kapcsol. Természetesen a Daikin klímák is rendelkeznek applikációval, így könnyen lehet telefonról irányítani őket. Sőt, Amazon, Alexa vagy Google asszisztens segítségével hangvezérléssel is lehet irányítani a rendszert!

Stylish – az okos szépség

Négy színben elérhető dízájnos klíma, amely nem csak stílusban, de technológiában is minőséget képvisel. Alacsony zajszinttel rendelkezik és optimális hőmérséklet elosztást tesz lehetővé a helységekben.

Daikin Emura

Az előző két típus összhangja valósul meg benne. Nem csak tökéletes kiegészítője lehet egy modern otthonnak, hanem minden szükséges (és plusz) műszaki és technológiai megoldással rendelkezik.

    Energiahatékony

    Intelligensen szabályozható

    Optimalizált légáramlás

    Hűtés-fűtés

LG – legjobb klíma márka 2022-ben

Biztosan tudod, hogy az LG nem kizárólagosan klímagyártással foglalkozik, sokkal inkább elektronikai és háztartásbeli nagygépekről szerzett magának hírnevet. Ettől függetlenül nagyon megbízható, termékükre 10 év garanciát ígérnek. Az LG klímáknál már a kezdetektől fogva és azóta is minden típusra igaz, hogy modern, dízájnos kialakítással rendelkeznek.

legjobb klíma márka 2022 - LG

Néhány kiemelkedő termékük:

LG S12EQ SILENCE Inverteres Split klíma

Nagyon jó ár-érték aránnyal és minden fontos tulajdonsággal rendelkezik. Hűtésre és fűtésre is egyaránt kiváló. Dual Inverter Compressor-nak köszönhetően nagyon energiahatékony, optimalizálja a működési módot. Alacsony zajszinttel és automatikus tisztítási funkcióval is rendelkezik.

LG Athena F09MT

Fűtésre optimalizált inverteres klíma. A+++ energiahatékonyságon működik. A sok szuper tulajdonsága az árán is meglátszik, ez egy elég drága típus az LG modellek közül. Négyirányú automatikus légtereléssel rendelkezik, hogy a szoba minden sarkába eljusson a meleg levegő. Többlépcsős légszűrő rendszerrel rendelkezik, amely tökéletes védelmet biztosít a káros anyagok, baktériumok, pollenek és vírusok ellen. Itt sem kell aggódnunk a szagoktól hiszen Plasmaster ionizátor Plus funkciója segít semlegesíteni a szagokat, valamint sterilizálja és felfrissíti a szoba levegőjét. Ez a típus egyedülállóan halk, nagyon csendes működés mellett élvezhetjük a páratlan hűtő-fűtő rendszerét.

LG DUAL COOL & PURE AP12RT – hűsítően tiszta

A neve jól tükrözi a típus fő funkcióit. Profi módon biztosítja a hűtést miközben egyedülálló módon tisztítja a levegőt. Képes kiszűrni a kis porszemeket, kórokozókat még PM 1.0 méretben is. Az intelligens kijelző segítségével pedig folyamatosan mutatja, hogy éppen milyen állapotban van a szoba levegője. Eltávolítja a baktériumok 99,99%-át, illetve kiválóan felveszi a harcot az allergénekkel szemben is. A beépített Dual Inverter Compressor hosszú élettartamot és optimális hűtő-fűtő rendszert biztosít, mindezt a lehető legenergiahatékonyabb módon teszi meg. Csendes működést, gyors hűtést, páramentes-tiszta levegőt és 10 év garanciát ígér ez a termék.

A sort még egy ideig lehetne folytatni, szerencsére rendkívül sok megbízható klíma márka létezik. Ilyen még például a MIDEA, PANASONIC, MITSUBISHI.

PLUSZ INFORMÁCIÓ

A klíma vásárlása során figyelembe kell venni azt, hogy mekkora helységet szeretnénk lehűteni vagy felfűteni. Illetve számít a lakás belmagassága, a nyílászárók fajtája és felülete, az ingatlan fekvése, szigetelése is. Egy 2,5 kW teljesítményű készülék egy kb. 30 négyzetméteres helység lefedésére elég, (1 kW körülbelül 10 négyzetméterre lesz elegendő). Ezzel is mindenképp számolni kell. Az energiahatékonyságnál pedig a SEER/SCOP értéket kell figyelni. Minél magasabb ez a szám annál hatékonyabb lesz majd a készülék.

A klímáknak igen magas minőségi elvárásoknak kell megfelelni a forgalomba hozatal során. Éppen ezért a legtöbb típus jó megoldás lehet. Amire fontos figyelmet fordítani, azok az extra funkciók, a személyes igényeink, a garancia és a szükséges teljesítmény, amit ingatlanunk megkövetel.

Tehát összeségében érdemes összeállítanunk egy listát a számunkra releváns tulajdonságokból hiszen lehet, hogy egy klíma alapjáraton a legjobb fajta, csak nem megfelelő a mi otthonunkba.

Categories: Cikk