Műszaki leírás

 

bruttó 325.000 Ft / hasznos m2 kondenzációs gázkazán esetén

bruttó 345.000 Ft / hasznos m2 napelemes (elektromos) fűtés esetén

 

A generál kivitelezés során alkalmazott technológiai eljárás és az ahhoz kapcsolódó műszaki leírás tartalma a családi ház építésének egyik, ha nem a legfontosabb dokumentuma. Ezt szem előtt tartva a lehető legtöbb információt kedves leendő ügyfeleink számára biztosítani kívánunk. Fontos azonban kiemelni, hogy az alap műszaki tartalom mellett – egyedi árkalkulációt követően – az egyedi igények kielégítésére is van lehetőség.

házépítés Kecskemét földmunka

Földmunka: alap árajánlatunk abban az esetben érvényes, ha a telek megfelel az alapelvárásoknak (ásható talaj, teherhordó réteg elhelyezkedésének mélysége maximum 0,9 m, a telek maximális lejtése 2%). Amennyiben az alapelvárásoktól eltérő jellegzetességekkel rendelkezik a telek, a tulajdonossal való egyeztetés mellett, egyedi talajmechanikai vizsgálat eredményének megfelelő, statikai tervben rögzített szakértői vélemény alapján esetleges, kötelezően előírt földcsere, plusz lábazati sor, cölöpalapozás, stb. kivitelezésének költsége az alapáron felül a megrendelőt terheli, amely költségeket a kivitelező pótmunkaként végez el, ennek plusz költségét a kivitelezés előtt bekéri a megrendelőtől.

A humuszeltolás a megrendelő feladata és költsége.

Alapozás: statikus tervező által készített, a talajmechanikai szakvéleménynek megfelelő kiviteli tervek alapján, szerződés szerint úsztatott sávalap 90 cm mélységben mixerbetonból, betonacél megerősítéssel kerül kivitelezésre. Lábazat szerződés szerint 1 sor 30 cm széles zsaluzóelem betonnal kiöntve, zárt lábazati szigeteléssel készül. A lábazati falak közé töltőföld és tömörített kavicsréteg kerül gépi tömörítéssel, erre vasalt aljzat kerül mixerbetonból, acélháló megerősítéssel. A beton szükséges locsolása a megrendelő feladata és költsége.

Ettől eltérő statikus tervezői előírás vagy építéshatósági szabályozás esetén a felmerülő plusz alapozástechnológiai feladatokat a kivitelező pótmunkaként végez el, ennek plusz költségét a kivitelezés előtt bekéri a megrendelőtől.

Teherhordó falak: a teherhordó falazat alá bitumenes szigetelőlemez kerül, a falazat 11 sor magasan POROTHERM 30 K síkracsiszolt klímatégla falazóelemből készül. A falazatot felülről Heratekta U zsaluval kivitelezett vasalt beton koszorú kerül.

Ettől eltérő igény esetén a felmerülő plusz kivitelezési feladatokat (pl.: plusz téglasor) a felek a tervezési. ill. árazási fázisban rögzítik vagy a kivitelező pótmunkaként végez el, és ennek plusz költségét a kivitelezés előtt bekéri a megrendelőtől.

házépítés Kecskemét, tetőcserép lerakása

Tetőszerkezet és födémszerkezet: a tetőszerkezet szeglemezes rácsos faszerkezet, amely szárított faanyagból, rovar-, gomba- és tűzgátló impregnálással készül statikai gyártmányterv alapján méretpontosan előre gyártva. A tetőszerkezetet tetőfóliával, ellenléccel, cserépléccel, betoncserép fedéssel és festett ereszdeszkázattal látunk el. A héjazat Bramac Basic vagy Azzurro Primo tetőcserépből készül. A Bramac Basic termékcsalád 2 típusából (Római Merito Plus, Duna Merito Plus) és ezen belül 4 féle alapszínéből, valamint az Azzurro tetőcserép Primo típusból és 4 féle alapszínéből választhat a megrendelő.

A födémszerkezet alapját szeglemezes rácsos faszerkezet adja, amelyet építőipari párazáró fóliával látunk el. A födémszigetelést a födémgerendák közé befújt üveggyapot szigetelés képezi 3,8 kg/m2 mennyiségben, ez 30-35 cm vastagságot jelent (garázs fölé 10-12 cm vastagságban kerül befújásra). A födém további rétegrendjét rögzített gipszkarton szerkezet alkotja felületkezelve és festve.

Ettől eltérő igény esetén a felmerülő plusz kivitelezési feladatokat és az egyedi anyag választást (pl.: más cseréptípus vagy cserépszín, plusz födémszigetelés, stb.) a felek a tervezési, ill. árazási fázisban rögzítik vagy a kivitelező pótmunkaként végez el, és ennek plusz költségét a kivitelezés előtt bekéri a megrendelőtől.

Bádogos szerkezetek: a csapadékvíz elvezetésére horganyzott acéllemez csatornarendszer készül. Ettől eltérő anyagú, színű csatornarendszer telepítést a kivitelező pótmunkaként végez el, és ennek plusz költségét a kivitelezés előtt bekéri a megrendelőtől.

Válaszfalak: az épület belső válaszfalai 10 cm vastagságban készülnek vázszerkezetre épített gipszkartonból. Ettől eltérő igény esetén a felmerülő plusz kivitelezési feladatokat és az egyedi anyag választást (pl.: dupla gipszkartonos válaszfal kialakítás felára 12.250 Ft/fm, 10-es égetett kerámia válaszfaltéglából történő kialakítás felára 29.300 Ft/fm) a felek a tervezési, ill. árazási fázisban rögzítik, ennek költségét a feltüntetett ár nem tartalmazza.

Terasz és előterasz: a terasz a főépülethez hasonlóan úsztatott sávalappal (fetett terasz esetén 90 cm mélységben, nem fedett terasz esetén 60 cm mélységben) mixerbetonból, betonacél megerősítéssel, betonnal kiöntött zsalukővel, közé simított betonnal kerül kivitelezésre, burkolás nélkül. Igény szerint fedett vagy fedetlen formában, fedett terasz esetén a tetővel megegyező betoncserép borítással.

A terasz és a bejárati ajtó elé tervezett előterasz kialakítására akkor van mód, amennyiben ezt a felek a tervezési, ill. árazási fázisban rögzítik, ennek költségét a feltüntetett alapár nem tartalmazza. Kivitelezési árak: fedetlen terasz bruttó 72.500 Ft/m2, fedett terasz bruttó 171.500,- Ft/m2, fedett előterasz bejárati ajtó fölé bruttó 121.700,- Ft/m2.

Garázs: az egy beállós garázs hőszigetelt-, szekcionált-, elektromos garázskapuval készül burkolás nélkül. Garázs kialakítására akkor van lehetőség, ha ezt a felek a tervezési, ill. árazási fázisban rögzítik, ennek költségét a feltüntetett alapár nem tartalmazza. Kivitelezési ár: bruttó 270.800,- Ft/m2.

Kémény: a gázkazán esetén az ahhoz tartozó gyári kémény kerül beépítésre.

Külön kérésre egyéb, szilárd tüzelésre alkalmas, zárt égésterű berendezéshez előre kialakított friss levegő utánpótlással ellátott hőszigetelt kémény kerül beépítésre, amennyiben ezt a felek a tervezési, ill. árazási fázisban rögzítik, ennek költségét – ami bruttó 610.000,- Ft – a feltüntetett alapár nem tartalmazza.

házépítés Kecskemét homlokzati hőszigetelés

Hőszigetelés és felületek: az épület padlójának kialakításakor a szerelőbetonra bitumenes nehézlemez vízszigetelés, 10 cm-es lépésálló hőszigetelés, padlófűtés szerelvény és esztrich aljzatbeton kerül beépítésre.

A homlokzatot 15 cm EPS polisztirollappal szigeteljük, amelyre hálózott nemesvakolat kerül. A feltüntetett ár az alapszíneket tartalmazza az első három színmélységig, ettől eltérő színválasztás esetén a plusz költség a megrendelőt terheli.
A lábazatot 10 cm XPS hőszigeteléssel látjuk el, amit hálózott nemesvakolat záró réteget kap.

Ettől nagyobb vastagságú szigetelési igényt a felek a tervezési, ill. árazási fázisban rögzítik, ennek költségét a feltüntetett ár nem tartalmazza.

A belső falfelületre a glettelés után választható színű diszperziós falfestés készül fehér vagy pasztell alapszínekben. Az ettől eltérő markáns szín választása esetében többletköltséget a kivitelező pótmunkaként számolja el, és ennek plusz költségét a kivitelezés előtt bekéri a megrendelőtől.

Melegburkolatok: a belső helységek, amelyeket melegburkolattal látunk el alap műszaki tartalom szerint: szobák, étkező, nappali, gardrób, közlekedő.
A melegburkolatokat képzéséhez a laminált padlólap bruttó 3.500 Ft/m2 (alapterület+5% vágási veszteség területre vetítve) összegig választható szerződés szerint, emellett az alapár tartalmazza még a burkolási munkához szükséges szilikon tömítőket, 2 mm vastagságú alátét fóliát és a szegőlécet bruttó 1.000,- Ft/szál összegig. Ettől drágább alapanyag esetén a kivitelező ennek plusz költségét pótmunkaként számolja el, és a kivitelezés előtt bekéri a megrendelőtől.
Melegburkolat hidegburkolatra történő átváltása esetén bruttó 7.650,- Ft/m2 technológiaváltási díjat számolunk fel, amit a felek a tervezési, ill. árazási fázisban rögzítenek, ennek költségét a feltüntetett alapár nem tartalmazza.

házépítés Kecskemét hidegburkolat lerakása

Hidegburkolatok: a belső helységek, amelyeket hidegburkolattal látunk el alap műszaki tartalom szerint: fürdőszoba (esetlegesen kialakítandó pengefal), WC, háztartási helység, kazánház, kamra, előtér, konyha.

A fürdőszobában és a WC-ben, oldal-, és hátfalon 2,10 m magasságig, a konyhában a konyhabútor alsó- és felső része között 0,6-0,8m magasságig (max. 2 m2) hidegburkolat készül. A fürdőszobában esetlegesen kialakítandó pengefalra max. 5 m2-ig kerül burkolat. A konyha padlózata 10 m2-ig kerül burkolásra. Azon helyiségeknél, ahol lábazati szegély készül (konyha, kamra, előtér, közlekedő), a padlólap anyagából vágottan kerül felhelyezésre. Az oldalak pozitív sarkaira igény szerint műanyag élvédő lezárás kerül. A falicsempék és padlólapok burkolása hálós mintában történik. 

A hidegburkolathoz csempe bruttó 4.000,-Ft/m2 (alapterület+15% vágási veszteség területre vetítve) összegig választható, mely tartalmazza a burkolási munkához szükséges szilikon tömítőket is. Ettől drágább alapanyag esetén a kivitelező ennek plusz költségét pótmunkaként számolja el, és a kivitelezés előtt bekéri a megrendelőtől.

A meleg- és hidegburkolat közé beépítendő burkolatváltó küszöböt az alapár nem tartalmazza, ennek plusz költségét a kivitelező pótmunkaként számolja el és a előtt kivitelezés bekéri a megrendelőtől.

Külön megrendelésre kerülnek burkolásra az egyéb felületek, lépcső, terasz, garázs. A kivitelező ennek plusz költségét pótmunkaként számolja el, és a kivitelezés előtt bekéri a megrendelőtől.

Külső nyílászárók: az általunk alkalmazott külső homlokzati nyílászárók Marshall Gealan M-9000 profilú, 3 réteg üvegezéssel rendelkező, 6 légkamrás modellek, 44 mm profilvastagságú, U=0,92 W/m2K, amelyek kiváló hőszigetelési tényezőkkel bírnak, fehér színűek. A könyöklők (párkányok) szintén fehér színűek, belül műanyagból, kívül alumíniumból készülnek. Ettől eltérő szín vagy anyag választás esetén a kivitelező ennek plusz költségét pótmunkaként számolja el, és a kivitelezés előtt bekéri a megrendelőtől.

Az alapár 1 db bejárati ajtót tartalmaz bruttó 200.000,- Ft értékig kilinccsel, ajtó alatti toktoldóval és fix felülvilágítóval együtt. A szerződéses ár a következő választható típusokat tartalmazza: Berkshire 1,2 és 3 modell, Cheshire 1 és 2 modell, Derbyshire 1 és 2 modell, Essex 1 és 2 modell, azok a betéteknél, amelyek üvegezett részt is tartalmaznak, ott az csincsilla üveggel készül. Valamint az alapár tartalmaz 1 db Bukó-nyíló erkélyajtót egy- vagy kétszárnyas kivitelben, belső kilinccsel, ajtó alatti toktoldóval együtt bruttó 150.000,- Ft értékig. Ennél magasabb értékű ajtók, illetve plusz kiegészítők választása esetén a kivitelező azok plusz költségét pótmunkaként számolja el, és a kivitelezés előtt bekéri a megrendelőtől

Redőny és szúnyogháló felszerelését az alapár nem tartalmazza. Igény esetén felár ellenében kerül a tok szélesítés és rejtett redőnytok kialakításra és beépítésre. Amennyiben a megrendelő igényli a rejtett redőnytok kialakítását, azt a felek a tervezési, ill. árazási fázisban rögzítik, ennek költségét – ami bruttó 40.000,- Ft/folyóméter – a feltüntetett alapár nem tartalmazza. Ha a megrendelő redőny ill. szúnyogháló kivitelezését kéri, akkor a kivitelező ennek plusz költségét pótmunkaként számolja el, és a kivitelezés előtt bekéri a megrendelőtől.

A garázskapu 2500 mm x 2125 mm méretű, hőszigetelt, 45 mm vastag, szekcionált széles bordás mintázatú, húzórugós, távirányítóval ellátott, kézi zár és fogantyú nélküli, alap fehér színben. Ettől eltérő igény esetén a kivitelező ennek plusz költségét pótmunkaként számolja el, és a kivitelezés előtt bekéri a megrendelőtől.

Belső nyílászárók: utólagosan szerelhető bruttó 50.000,-Ft darabárig választható, kilinccsel együtt. Ettől eltérő igény esetén (pl.: drágább ajtó, kilincs vagy tolóajtó) a kivitelező ennek plusz költségét pótmunkaként számolja el, és a kivitelezés előtt bekéri a megrendelőtől.

Gépészet, szaniterek:

Az alapár a következő gépészeti alap műszaki tartalmat foglalja magában:

Konyha:
• 1 db mosogató csaptelep hideg-, meleg víz kiállás + szennyvízelvezetés, 
• 1 db mosogatógép csatlakozás hideg víz kiállással + szennyvízelvezetés

Fürdőszoba:
• 1 db kád vagy zuhanyzó (az alapár csak az egyiket tartalmazza!), hideg-, meleg víz kiállás + szennyvízelvezetés, 
• 1 db mosdó hideg-, meleg víz kiállással + szennyvízelvezetés

Különálló WC helyiség:
• 1 db alsó kifolyású WC falon kívüli tartállyal + szennyvízelvezetés, 
• 1 db kézmosó hideg-meleg víz kiállással + szennyvízelvezetés

Háztartási helyiség:
• 1 db mosógép csatlakozás hidegvíz kiállással + szennyvízelvezetés,
• 1 db kazáncsatlakozás hidegvíz kiállással + szennyvízelvezetés (gázcirkó fűtés esetén).

Alapszerelés összesen: hidegvíz kiállás 8 db, melegvíz kiállás 6 db, szennyvíz kiállás 8 db. Ettől eltérő igényt a felek a tervezési, ill. árazási fázisban rögzítenek a gépészeti tájékoztatóban, ezen plusz költségeket a feltüntetett alapár nem tartalmazza. Kivitelezés közben felmerült gépészeti többletmunkákat a kivitelező pótmunkaként számolja el, és a kivitelezés előtt bekéri a megrendelőtől.

házépítés Kecskemét fürdőszoba

Szaniterek 110 m2 hasznos alapterületig bruttó 300.000,- Ft összegig, 110 m2 felett bruttó 350.000,- Ft összegig választhatók, az ezen értékhatár felett beépített szaniterek értékét a kivitelező pótmunkaként számolja el, és a kivitelezés előtt bekéri a megrendelőtől.

Második fürdőszoba kialakításának költsége bruttó 624.000,- Ft, amelyhez bruttó 126.000,- Ft értékben választható szaniter, amit az alapár nem tartalmaz. Kád mellé kialakított épített zuhanyzó 210 cm magas pengefallal, 75 cm hosszú szigetelt folyókával, zuhanyzó csapteleppel, üvegfal nélkül bruttó 183.600,- Ft, ugyanez pengefal nélkül bruttó 147.600,- Ft, amelyet az alapár nem tartalmaz. Gépész szakembereink az egyedileg vásárolt zuhanykabinokat, tusoló ajtókat nem szerelhetik be. Azok összeszerelését, és beüzemelését a gyártó cég kijelölt szakemberei végezhetik, mivel ettől eltérő esetben a termék elveszti a gyártói garanciát.
Az alap műszaki tartalomban nem szereplő, plusz igényeket (pl.: plusz csaptelepek, plusz mosdó, plusz WC, törölköző szárító radiátor, puffer tartály, plusz padlóösszefolyó, illetve az ezekhez kapcsolódó hideg-, meleg vízkiállások és szennyvíz kiállások, stb.) a felek a tervezési, ill. árazási fázisban rögzítenek a gépészeti tájékoztatóban, ezen plusz költségeket a feltüntetett alapár nem tartalmazza. Kivitelezés közben felmerült plusz igényeket a kivitelező pótmunkaként számolja el, és a kivitelezés előtt bekéri a megrendelőtől.

Közműbekötések: A közművek telekhatárig történő kiépítése és a mérőórák telepítése a megrendelő feladata és költsége. A meglévő (vevő által biztosított) villany-, víz-, szennyvíz-, illetve gáz mérőóráktól a házig történő bevezetéseket az alapár nem tartalmazza. Külön megbízás esetén egyedi ajánlat szerint természetesen a kivitelező vállalja a kivitelezésüket, amit pótmunkaként számol el és a kivitelezés előtt bekéri a megrendelőtől.

házépítés Kecskemét villanyszerelés

Villanyszerelés: Az alapár az épületben 1 db süllyesztett elosztószekrényt, szerelvényeket (kapcsolók, dugaljak) bruttó 1500 Ft/db áron, valamint kábeleket tartalmaz, lámpatestek árát és azok beszerelését nem tartalmazza. A szerelvények alap műszaki tartalom szerinti darabszáma: 29 konnektor, 20 kapcsoló, 14 világítótest leállás, 2 fix leállás (pl.: elektromos főzőlap, páraelszívó, klíma), 2 internet+TV leállás. Az ettől eltérő plusz igényt (plusz kiállás, drágább szerelvény) a kivitelező pótmunkaként számolja el, és a kivitelezés előtt bekéri a megrendelőtől.

Az alap műszaki tartalom nem tartalmazza, de igény szerint a kamera és riasztórendszer alapcsövezése, valamint klíma előkészítése, kondenzvíz elvezetéssel együtt kialakításra kerül, amit a kivitelező pótmunkaként számol el és a kivitelezés előtt bekéri a megrendelőtől.

A kivitelezésre kerülő lakóház minimum elektromos energiaigénye gázfűtés esetén 3 x 20 Amper, elektromos fűtés esetén 3 x 25 Amper.

Fűtés:

• Földgázzal történő fűtés esetén a fűtést és egyben használati meleg víz ellátást 24 kW teljesítményű kondenzációs gázkazán (Ariston CLAS ONE 24kW vagy Bosch Condens 3000 24 kW) biztosítja, osztó-gyűjtő szekrény elhelyezésével padlófűtés kerül kivitelezésre. A kivitelező az alapárban 1 db termosztátot biztosít, igény esetén helységenkénti szabályozás kérhető, melynek költsége bruttó 63.000,- Ft/ szabályozási kör, ennek költségét a kivitelező pótmunkaként számolja el és a kivitelezés előtt bekéri a megrendelőtől. A gázterv elkészítését és a gázkazán beüzemelését az alapár nem tartalmazza, a beüzemelést a gyártó cég kijelölt szakemberei végezhetik, mivel ettől eltérő esetben a termék elveszti a gyártói garanciát, ezek költsége kb. 95.000,- Ft, melynek költsége a megrendelőt terheli. Gáztűzhely esetén külön levegőztető berendezés beépítése szükséges, melyet falba épített zsilippel, vagy páraelszívó módosítással lehet megoldani, ennek kialakítását az alapár nem tartalmazza.
A gázmérőóra a NKM Földgázszolgáltató Zrt. gázszolgáltató előírásai szerint készített gázterveknek megfelelően kerül elhelyezésre az épületben. A gázvezeték szerelése acélcsövekkel történik.

• Elektromos (infra) padlófűtés napelemmel párosítva (a teljesítménye a tájolás függvénye), az alapár az épület hasznos alapterületének függvényében a fűtés kiváltásához szükséges napelemet és annak megfelelő kapacitású invertert tartalmaz. A tervezés során szakember bevonásával kerül meghatározásra az adott épület teljes elektromos áram igénye és az ahhoz szükséges napelem és inverter teljesítmény szükséglet az elhelyezhető napelem mennyiség függvényében. Az alapáron felüli napelem és inverter igény esetén annak költségét a kivitelező pótmunkaként számolja el és a kivitelezés előtt bekéri a megrendelőtől.
Az elektromos infrafűtés a hideg- és meleg burkolat alatt a padlóban van elhelyezve helyiségenként külön termosztát vezérlésével. Ennél a fűtésformánál a háztartási meleg vízellátást 100 literes Ariston VLS villanybojler biztosítja.

Szellőzés: a szellőzés természetes jellegű.

Hulladékkezelés: a kivitelező feladata.

Tűzvédelem: Az épület tűzvédelmét mindig a hatályos szakhatósági előírásoknak megfelelően valósítjuk meg.

Egyebek: az épületbe beépített anyagok, szerelvények, berendezési tárgyak, a kivitelezés minősége az országos szabványokban felsorolt átlagos minőségi és osztályba sorolási követelményeknek megfelel. A kivitelező fenntartja a jogot magának, hogy – beszerzési nehézségek esetén – a leírt anyagokat más, legalább azonos minőségű, vagy értékesebb anyagokkal váltsa fel. Amennyiben a megrendelő a Kivitelező által ajánlott anyagok (burkolólap, belső ajtó, elektromos szerelvények, csaptelepek, vizes berendezési tárgyak) helyett mást kíván beépíttetni, úgy azt a Kivitelező az érték különbözet pótmunkaként történő elszámolás mellett elvállalja, amennyiben a megrendelő a kérdéses anyagok tekintetében a beépítéshez szükséges megfelelőségi/minőségi igazolást biztosítja.

Az építkezés megkezdésének feltétele víz és elektromos áram vételezésének biztosítása, az építési terület megközelíthetőségének biztosítása valamint nehézgépjárművek számára megfelelő teherhordó terület biztosítása az építkezés ideje alatt. A megrendelő köteles tábori WC-t biztosítani az építkezés teljes idejére.

Az alapár nem tartalmazza:

• lámpatestek anyag árát, beépítését;
• konyhabútorok és egyéb beépített bútorok szerelését;
• tűzhely, mosogató, pára-elszívó és egyéb konyhai berendezések szerelését;
• telefon és kábeltévé hálózat bekötését;
• szeméttároló edények, konténerek, levélszekrények, hirdetőtáblák beszerzését;
• mérőórák szerelési és beüzemelési költségét, kazán beüzemelési költségét;
• közműszerződéseket.
• az épület homlokzatán kívül eső építmények kivitelezését (járda, kerítés, derítő akna, vízóraakna, stb.)  

Egyéb, várható, a megrendelőt terhelő feladatok és költségek:

• hiteles térképmásolat és tulajdoni lap biztosítása;
• az illetékes önkormányzattól, rendeletben foglaltak szerint, a helyi építési szabályzat (HÉSZ) vonatkozó tervlapjának igénylése;
• bizonyos esetekben az Építéshatóság külön szakhatósági állásfoglalásokat kérhet, mint pl. régészeti szakvélemény, légügyi, vízügyi, kiterjesztett geodézia, talajmechanika, valamint építési hatóság által kért szakági tervek, tervezők bevonása nem része az ajánlatnak;
• gáz közmű szolgáltatói nyilatkozat;
• elektromos szolgáltatói nyilatkozat;
• végleges energetikai tanúsítvány;
• épület feltüntetési rajz (térképre);
• vízhozam mérési jegyzőkönyv (tűzcsap);
• víz- csatorna közmű szolgáltatói nyilatkozat;
• az építés ideje alatt tábori WC kialakítása és üzemeltetése;
• a hatósági bizonyítvány (használatbavételi engedély) valamint az elkészült épület, ingatlan nyilvántartásba vételi ügyintézése a megrendelő feladata.

A kivitelezőt terhelő feladatok:

• alaprajzi vázlat elkészítése;
• kéményengedélyezés;
• egyeztetés szakhatóságokkal;
• közműkezelői hozzájárulások beszerzése;
• építész-tervező díja;
• hatósági ügyintézés;
• statika;
• a lakóépület építésének egyszerű bejelentése, teljes ügyintézése;
• geodéta munkák közül a geodéziai alaptérkép;
• a lakóépület alap kitűzése;
• tervezői művezetés;
• hulladékkezelés.

Az épület elkészültét igazoló hatósági bizonyítvány kiállításához szükséges dokumentumok, melyeket a kivitelező biztosít:

• kérelem;
• statisztikai lap;
• építészfelelős műszaki vezetői nyilatkozat;
• épületgépész felelős műszaki vezetői nyilatkozat;
• épület elektromos felelős műszaki vezetői nyilatkozat;
• kéményseprő nyilatkozat.